Set Botez Complet – cea mai potrivită alegere.

set botez complet

Botezul sau creștinarea pruncului este o mare binecuvântare și o mare bucurie duhovnicească.

Cel botezat devine membru al Bisericii creștine. Prin această Taină i se iartă păcatul strămoșesc și se naște la o nouă viață. Deaceea Botezul se mai numeștea ,, a doua naștere”. Prima fiind nașterea trupească.

Cine cumpără hăinuțele și trusoul pentru botez?

Pentru un botez reușit este necesară pregătirea cuvenită. Atât părinții copilului , cât și nașii au responsabilități în legătură cu aceasta. Potrivit obiceiului, la români, nașii au atât responsabilități spirituale cât și de ordin material. Ei sunt cei care pregătesc pentru ceremonia Botezului, cele necesare. Lumânarea de botez, trusoul pentru botez și hăinuțele sunt absolut necesare pentru slujba Botezului. Toate acestea alcătuiesc set botez complet.

De ce să alegi set botez complet ?

Nu sunt chiar puține articolele care trebuie la ceremonia Botezului. Se cuvine ca toate acestea să fie în funcție de specificul Slujbei Botezului. Se știe că culoarea albă are o semnificație aparte. Deaceea multe din articolele folosite sunt de culoare albă, care simbolizează curăția sufletească și lumina lui Hristos.

Rochiță cu tulle, accesorizată cu dantelă de calitate și turban cu perluțe; Lumânare cu fundă și pietricele, lucrată manual (35 cm înălțime x 6 cm diametru); Cufăr ( 45 * 27* 23) din catifea cu capac, accesorizat cu mânere din șnur auriu; Trusou botez, ce include: fașă, pânză de mir cu dantelă aplicată, săpun în săculeț, sticluță elegantă pentru mir, prosop cu capișon, prosop Preot accesorizat cu dantela și cutiuță pentru prima șuviță; Botoșei satinați cu perluțe, asortați cu rochița.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *