INDRUMAR DE BOTEZ PENTRU PARINTI SI NASI

lumânare tradițională botez

Botezul, eveniment unic pentru bebeluș, părinți și nași, deschide calea spre viața creștină, totul începând din Biserică. Taina Botezului este prima si una dintre cele mai importante ceremonii din viata bebelusului.În aceste îndrumar de botez nasii si parintii descopera ceea ce trebuie sa faca.

Când se botează pruncul?

Se recomanda ca un nou-nascut sa fie botezat dupa ce a implinit 8 zile. Botezul este o ceremonie de o mare incarcatura emotionala.Semnificatia traditionala a botezului este aceea de iertare a pacatului stramosesc transmis de la Adam si Eva. Prin intermediul botezului, copilul este iertat de acest pacat, se renaște la o noua viata. Aceasta este viața intru Hristos. I se deschide o poarta de intrare in Biserica si primeste harul Duhului Sfant.
Pentru acest eveniment, am pregătit pentru dumneavoastră cele mai de calitate produse, la prețuri accesibile.

Părțile Botezului.

Slujba botezului cuprinde 2 parti:
In prima parte a slujbei, copilul este curatat de duhurile rele. Acestea sunt alungate printr-o serie de rugaciuni,numite molifte, care se savarșesc in pridvorul bisericii;
Cea de-a doua parte a botezului, slujba propiu-zisa, se oficiaza impreuna cu slujba mirungerii . Aceasta cuprinde rugaciuni, scufundarea copilului in apa. Apoi ungerea lui cu Sfantul mir, spalarea si tunderea a parului bebelusului;
Dupa finalizarea slujbei de botez, are loc impartasirea cu Sfanta Euharistie și imbisericirea bebelușului.

Obiceiurile în legătură cu Botezul.

Exista cateva traditii și obiceiuri pe care atat nașii, cat si părinții sunt datori sa le sa le cunoasca. Aceasta pentru a realiza pregatirile dinaintea botezului.

Se cuvine ca parintii sa aiba pregatite urmatoarele:

Un rand complet de haine pentru bebelus – cu care va fi imbracat la plecarea de acasa. Parintii aduc pruncul la biserica. Hainutele sunt cumparate de ei sau primite de la moasa bebelusului.
Certificatul de nastere al copilului.

In traditia crestina, nasii sunt cei care pregatesc urmatoarele:
Lumanarea pentru botez
Trusou botez complet de imbracaminte cu care sa-l imbrace pe bebelus dupa miruire.

La IRRINI BEBE veti gasi imbracamintea potrivita pentru primul eveniment religios din viața bebelușului – Botezul. Citind acest îndrumar de Botez veti sti ce responsabilitati au nasii si parintii.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *