BINECUVÂNTAREA DE A FI NASI DE BOTEZ !

binecuvântarea de afi nasi

Binecuvântarea de a fi nasi de botez  reprezintă o mare  bucurie . In Biserica Ortodoxa pentru a fi nasi se cuvine ca sa fie crestini ortodocsi. Pot fi naşi numai creştini vrednici care vor putea da pildă şi îndrumări frumoase finului sau finei lor. Se cuvine ca Naşii să cunoască şi să iubească credința ortodoxă şi să aibă viaţă curată. Rolul nasilor de botez este foarte important.

Pregătirea pentru Botez

Nasii  au cateva indadoriri spirituale inainte de Ceremonia Botezului. Trebuie să se pregateasca prin post, rugaciune și prin Taina Mărturisirii. Aceasta pentru a fi impacati cu Dumnezeu , cu semenii si cu ei insisi. Nasii sunt datori să-și asume si acest rol, aceasta binecuvantare și bucurie . Ei au datoria și responsabilitatea sa stie ,, Crezul ”. Acesta este sinteza invataturii de credinta – pe care il vor rosti in timpul slujbei Botezului.

Ce lucruri sunt necesare la Botez?

Pentru ziua Botezului , nașii și părinții se vor îngriji sa pregateasca cele necesare pe acest importasnt eveniment si anume :

– Certificatul de naștere al pruncului, de pe care se vor lua datele pentru întocmirea certificatului de Botez;
– Lumânarea pentru botez, tinuta de nași – semn al luminii lui Hristos. Uneori lumânarea este împodobită cu flori,decorata cu accesorii, dantela și perlute. Acestea  simbolizează faptele bune (roadele credinței), dar si personalizata prin broderie cu numele copilului. La IRRINI BEBE gasiti o gama variata de lumanari decorate, accesorizate, personalizate in tematica trusoului ales. Brandul IRRINI a pregatit pentru ceremonia Botezului rochite elegante si costumase botez.

De unde achiziționăm articole pentru botez ?

La IRRINI BEBE gasiti o gama variata de sticlute frumos decorate.
Untdelemnul va fi binecuvântat de preot și folosit pentru ungerea copilului; apoi poate fi luat acasă pentru a fi pus in candela din camera copilului.

Pânza Botezului (crișmă / pânza de mir) – pânza de culoare albă în care se primește pruncul de către nași atunci când se scoate din apa botezului.

Foarte multi nasi si parinti prefera ca panza alba in care este pus copilul dupa ce se boteaza, sa fie personalizata. Se  personalizeaza cu numele copilului, data botezului dar si cu mesaj din partea parintilor si nasilor. Este foarte important să știm cum alegem trusoul de botez .

Ce fel de mesaje de suflet se brodează pe trusou ?

Dam mai jos cateva mesaje preferate de parinti si nasi :
,, Radacini si aripi de la parinti, dragoste si sprijin neconditionat de la nasi”

,, Copil frumos, te-as tine ascuns
In locul unde n-au patruns.
Nici rautatea, nici mania,
In locul unde e stapana bucuria ”.

,, Tu esti o piatra nestemata,
Esti o dorinta mult asteptata,
Esti un dar de la Dumnezeu,
Iar azi serbam botezul tau”.

Semnificația Articolelor folosite la Botez.

Pentru ceremonia Botezului trebuie cateva Articole necesare in timpul ceremoniei de Botez. Aceste articole alcatuiesc ceea ce se numeste trusou botez.

Fașa – panglica de Botez, de circa 100 cm – cu care preotul stropeşte pe cel sau cea botezata celui ce se zicând: Îndreptatu-te-ai, luminatu-te-ai, sfinţitu-te-ai, spălatu-te-ai, în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin;
La Irrini Bebe gasiti prosoape capison sau prosoape mari bumbac 100 %, moi , bune absorbante. Nasii si parintii prefera ca prosopul cu capison sau prosopul mare sa fie accesorizat cu dantela si personalizat prin broderie. Se brodează cu numele copilului, data botezului, imagine brodata .

Există tematici cu Fluturi, Ursuleti, Minnie Mouse, Mikey Mouse, Tom si Jery , Unicorn etc.

Un prosop mare alb și gros sau prosop cu capison, în care nașii vor primi pe prunc imediat după Botez. Acesta trebuie să fie suficient de mare pentru ca pruncul să poată fi înfășurat.
Prosopul cu care preotul se șterge după ce scoate pruncul din cristelniță.

Săpunul pentru preot, de mare folos.

Alte Articole necesare.

Cruciulița cu lantisorul pentru Botez – din partea nașilor pentru prunc, pe care preotul o binecuvântează, fiind semn al urmării lui Hristos: Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie (Mc. 8,34). Crucea va fi purtată de copil ca amintire a Botezului și a purtării crucii, a jertfei care definește viața oricărui creștin;
Un rând de haine luminoase noi pentru prunc, care simbolizează haina luminoasă în care este îmbrăcat sufletul la Botez;

Pe măsură ce copilul creşte, naşii dimpreună cu părinţii, sunt datori să-l deprindă pe copil să-şi facă cruce.  Să-l înveţe rugăciunile Bisericii şi să-i dea mereu sfaturi şi îndrumări bune. Și anume, cum să-şi cinstească părinţii, cum să se poarte creştineşte. Deasemenea cum să împlinească poruncile dumnezeieşti și cum să iubească Biserica. Asadar binecuvântarea de a fi nasi reprezinta si o mare responsabilitate.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *