Trusou Traditional – propunere pentru Botez.

trusou traditional

Botezul copilului.

Botezul reprezinta primul eveniment major din viata noului nascut. Acest evenimen important este organizat cu mult efort si asteptat cu multa emotie de catre parinti si nasi. Trosoul traditional este o varianta potrivita pentru botezul copilului.
In Biserica Ortodoxa , botezul copiilor este de mult generalizat. In primele veacuri crestine , majoritari erau adultii care se botezau.  In ziua de astazi majoritatea sunt copii care primesc botezul.

Cand se face Botezul ?

Acesta se face  incepand cu a 8 zi dupa nastere. In practica copii se boteaza la 40 de zile dupa nastere sau mai mult. Aceasta pentru ca si mama pruncului sa poata fi prezenta la aceasta slujba de bucurie a increstinarii copilului. Dupa randuiala Bisericii Ortodoxe, mama nu poate intra in biserica pana in a 40 zi, fiind in perioada de curatire. In a patruzecea zi pruncul este adus in biserica de catre mama sa si i se face slujba de imbisericire, indiferent daca pruncul a fost botezat sau nu. Nasii sunt datori sa pregateasca hainutele si trusoul pentru botez. O varianta potrivita este alegerea unui trusou traditional.  Motivele nationale amintesc de identitatea noastra nationala.

Alegerea hainutelor si trusoului de botez de catre nasi .

Potrivit traditiei nasii sau parintii spirituali ai copilului sunt cei care se ingrijesc de cumpararea trusoului de botez si a hainutelor.
Tot mai multi nasi pregatesc pentru botezul finutului sau finutei trusou traditional , hainute traditionale si lumanare in tematica trusoului brodat cu motive nationale. Hainutele traditionale , trusoul de botez traditional si lumanarea se personalizeaza prin broderie cu motive traditionale.  In functie de preferinta parintilor si in functie de zona din care sunt acestia decorarea este variata. Este indicat ca trusoul traditional sa fie realizat cu motive traditionale din regiunea respectiva.

Trusou botez traditional
Trusou botez brodat cu motive traditionale.

In ce zi se face botezul?

Potrivit invataturii crestine, Botezul este usa de intrare in crestinism. Botezul este renastarea la o noua viata, viata intru Hristos. Prin Botez, cei increstinati sunt chemati la o viata noua, diferita de cea dinainte. Iisus Hristos arata  ca nimeni nu poate sa intre in imparatia lui Dumnezeu” daca nu ,, se va naste cineva din apa si din duh”.
BOTEZUL, este primul eveniment major din viata bebelusului, un moment de mare bucurie . Deaceea se cuvine ca acest eveniment sa se savarseasca in zile de sarbatoare, zile de dulce, in care masa care are loc , in general dupa slujba de la biserica . Aceasta ca /sa fie in concordanta cu bucuria evenimentului. Trusou traditional este o varianta inspirata pentru ceremonia botezului.+
In cazuri urgente, exceptie , Botezul se poate savarsi si in zile de post, in acest caz masa va fi de post.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *