Articolele necesare pentru slujba Botezului.

articole necesare pentru slujba

Când se săvârșește Taina Sfântului Botez ?

Botezul copilului reprezintă un eveniment important pentru parinti, nasi si copil.
In Biserica Ortodoxa savarsirea Tainei Sfantului Botez se realizeaza incepand cu a opta zi de la nastere. Insa pentru a putea participa si mama copilului la acest eveniment major din viata copilului, trebuie sa treaca cele  40 zile de la nastere. Pana la patruzeci de zile de cand a nascut, mama nu poate intra in Biserica. Majoritatea parintilor si nasilor programeaza aceasta Taina a Botezului, incepand cu a patruzecea zi de la nasterea pruncului. Pentru aceasta moment trebuie pregatite  articolele necesare pentru slujba .

Responsabilitatea nașilor de botez.

Nasii , obligatoriu trebuie sa fie crestini ortodocsi si ei insisi sa fie botezati. Ei pot fi casatoriti sau nu. Potrivit invataturii crestin ortodoxe, la Sfantul botez, este suficient sa fie un singur naș și, se recomanda, daca cel ce se boteaza este baiat , sa fie ținut in brate de naș, iar, de va fi fetiță, să fie ținut în brațe de nașă. In Biserica Ortodoxa nasii sunt garanti in fata lui Dumnezeu pentru cresterea finei sau a finului in dreapta credinta . Ei trebuie sa cunoasca Crezul- Simbolul de credință . Pentru aceast eveniment trebuie pregatite hainute , lumanare si un trusou botez– articolele necesare pentru slujba botezului.

Alegerea trusoului de botez.

Conform traditiei, nasii sunt cei care pregatesc toate cele necesare pentru Sfantul Botez ce se savarseste in Biserica. Ei vin pregatiti cu hainute pentru finut sau finuta si pregatesc si un trusou botez , care contine produse ce vor fi folosite in timpul Tainei Sfantului Botez. Ei pregatesc articolele necesare pentru slujba Botezului.
Tinand cont de pilea fina a copiilor este recomandat ca articolele si trusoul pentru botez sa fie din bumbac 100 % si sa fie calitative.

Un trusou botez trebuie sa contina :

Articolele necesare pentru slujba Botezului. Acestea sunt:

– O panza alba de botez sau crisma , trebuie sa fie din bumbac 100 %
– prosop capison, din bumbac 100 %
– o fașă de aproximativ 100 cm
– o sticluță pentru ulei
– cutiuță prima șuviță
– prosop preot , bumbac 100 %
– sapun pentru preot
Deasemenea nu trebuie sa lipseasca
lumanarea de botez
care este semnul bucuriei și al luminii Invierii. Ea arată lumina harului primit prin Botez.

You Might Also Like