Trusou botez personalizat sau nemarcat ?

cele mai frumoase trusouri

Ești părinte de bebeluș sau nașă și se apropie marele eveniment al Botezului?
Dorești ca botezul copilului sa fie un eveniment unic si reusit? Aunci se cuvine ca impreună cu nașii copilului să țineți cont de anumite aspecte în legatura cu organizarea Botezului.  Ce trebuie sa aleaga nasii:  trusou botez clasic sau trusou botez personalizat?

Alegerea zilei pentru Botezul copilului

Botezul copilului este un moment de bucurie și o binecuvântare pentru noul crestin și familie.  Se cuvine ca si ziua aleasa pentru acest moment unic sa fie intr-o zi de sarbatoare sau de dulce din cursul anului . Ca excepție, în cazuri de urgență, se poate savarsi slujba Botezului si in zile de post, insa masa va fi de post.
Părinți dimpreună cu nașii trebuie sa se consulte cu preotul sau preotii bisericii unde va avea loc slujba de botez. Trebuie aleasa   ziua potrivita pentru aceasta ceremonie.

Cine poate sa fie naș/nașă sau nași de Botez ?

Potrivit învățăturii creștin ortodoxe, nașii de botez trebuie sa fie obligatoriu crestini ortodocsi, adulți, avand o viată crestin autentica , fideli fata de invațătura și credinta Bisericii. Ei sunt garanți in fața lui Dumnezeu și al oamenilor, pentru noul creștin/ă. Ei au datoria de a se preocupa dimpreuna cu părinții de educarea și transmiterea credinței ortodoxe.
Nu pot fi nași de botez monahii sau cei de altă credință, de alta religie sau confesiune. Poate fi nas de botez și o persoană necasatorita, cu conditia sa fie crestin ortodoxsi evlavios, persoana adulta.

Cine achizitioneaza hainutele de botez?

Potrivit obiceiului, nasii copilului, pe langa datoriile spirituale de a fi pilda de urmat și indrumatori spirituali au si alte atributii.  Nasii au si datoria de a achiziționa hainutele , lumanarea și trusoul pentru botez, necesare in timpul ceremoniei de botez.
Alegerea ținutei bebelușului pentru botez este unul dintre aspectele esențiale. Pentru alegerea ținutei si trusoului de botez potrivit, nasii dimpreuna cu parinții, pot apela la Case de Modă pentru copii sau la Magazine specializate pe aceasta nișă. Există o paletă largă pe aceasta nișă în România , însă trebuie sa se tina cont de calitatea articolelor, de materialul din care sunt realizate .

Ce fel de articole trebuie cumparate?

Ținând cont de pielea sensibilă a bebelușilor este recomandat sa se acizitioneze articole realizate din materiale naturale 100 %. Bumbacul reprezință prima opțiune, fiind un material ce absoarbe foarte bine umiditatea , moale și plăcut la atingere. Crâșma sau pânza de botez de culoare albă în care este pus copilul după scoaterea din cristelniță, prosoapele dar și celelate articole este recomandat sa fie din bumbac 100 %.

Ce trusou botez alegi?

Pe langa lumanare botez, hainute, trusoul pentru botez este accesoriul de nelipsit pentru aceasta ceremonie. El conține articolele necesare pentru botezul copilului la biserica.
Botezul reprezintă primul eveniment unic din viața noului creștin. Deaceea se cuvine ca acest eveniment să fie unul reusit și memorabil. Avantajele alegerii unui trusou botez personalizat prin broderie sunt multiple. Personalizarea pieselor de botez, este un aspect important, deoarece acestea vor fi pretuite ca o frumoasa amintire.

Cu ce se personalizează articolele pentru botez ?

Se recomandă personalizarea pieselor cu numele copilului, data botezului, o imagine brodata dupa preferinta nasilor, mesaj de suflet din partea nasilor.
Un alt avantaj al personalizarii prin broderie a trusoului de botez, o reprezinta crearea de modele complexe preferate de nasi în tematica aleasă. Deasemenea, un alt avantaj este durabilitatea, nu se deteriorează/decolorează după spălări multiple. Personalizarea prin broderie conferă un aspect exclusivist trusoului de botez și un impact vizual deosebit. Asadar un trusou botez personalizat este o alegere perfecta.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *