Trusoul de botez , cine il cumpara ?

Trusou botez

Botezul unui copil este un moment de mare bucurie si binecuvantare de la Dumnezeu. Cel botezat prin intreita afundare in apa in numele Sfintei Treimi devine crestin. Se naste la o noua viata, viața întru Hristos. Se cuvine ca pentru aceasta ceremonie importanta , sa fie pregastite toate cele necesare. Printre aceste lucruri, trusoul de botez este absolut obligatoriu pentru aceasta ceremonie.

Cand se poate boteza copilul?

Venirea pe lume a unui copil este o mare bucurie și binecuvantare pentru famile.  Parintii dimpreuna cu nasii aleg ziua botezului, Biserica pentru increstinarea pruncului si locatia pentru petrecere.  Fata de Taina Cununiei care se savarseste in anumite zile randuite de Biserica, Taina Sfantului Botez se poate oficia in orice zi , chiar in zile de post. Insa , masa trebuie obligatoriu sa fie de post in aceste zile de post. Se recomanda, totusi, ca aceasta ceremonie sa se faca in zile de sarbatoare sau zile de dulce. Aceasta pentru ca bucuria increstinarii pruncului sa fie deplina.

La câte zile de la nasterea copilului se săvârșește Botezul?

Potrivit invataturii crestin ortodoxe, Taina Sfantului Botez se poate savarsi incepand cu a opta zi de la nastere. In aceasta zi se pune si numele copilului si se savarseste slujba de insemnarea pruncului. In practica , Botezului pruncului se savarseste incepand cu a 40 zi de la nastere. Aceasta pentru ca si mama sa poata lua parte la botezul propriului prunc. In a 40 zi  de la nastere,i se citeste mamei rugaciune de curatire . Tot in aceasta zi se savarseste si imbisericirea pruncului fie ca a fost botezat sau nu.

Cine cumpara trusoul de botez ?

Conform obiceiului, nasii sau parintii spirituali sunt cei care pregatesc trusoul de botez.Ei  sunt aleși special pentru a fi părinții spirituali ai copilului. Nașii pot considera acest trusou ca un dar semnificativ pentru a marca evenimentul și pentru a aduce binecuvântări copilului. Însă, trusoul de botez poate fi cumpărat și de către părinții sau rudele apropiate ale copilului care urmează să fie botezat.

Acesta este un set de obiecte și îmbrăcăminte simbolice, care sunt folosite în timpul ceremoniei de botez . Acestea sunt menite să fie cadouri pentru copilul nou botezat. Ei sunt datori sa pregateasca lumanarea de botez , trusoul de botez si hainute. Trusoul de botez trebuie sa contina cel putin urmatoarele articole :

  • panza de botez sau crisma;
  • prosop capison sau prosop mare;
  • fasa pentru botez;
  • sticluta pentru ulei;
  • prosop pentru preot;
  • cutiuta prima suvita;
  • sapun pentru preot.

Alaturi de trusou botez  , nasii pregatesc  o lumanare botez si hainute necesare ceremoniei.

Ce trusou botez alegem: personalizat sau clasic?

In functie de preferintele lor si tematica, nasii aleg trusoul de botez. Exista o gama variata de Magazine fizice specializate, Magazine online, Case de Moda pentru cei mai mici dintre copii. Au posibilitatea sa aleaga  trusou botez standard nepersonalizat sau trusou personalizat. Pentru un trusou bebelus nemarcat , nasii au optiunea de a-l achizitiona direct din Magazin fizic sau online.

In ceea ce priveste un trusou botez personalizat , executarea acestuia dureaza mai multe zile, deaceea trebuie comandat din timp. In privinta articolelor care alcatuiesc trusoul de botez, acestea trebuie sa fie de calitate. Trebuie sa se tina cont de pielea sensibila a bebelusilor. Bumbacul este prima optiune in privinta articolelor.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *