5 Sfaturi pentru alegerea unui trusou personalizat

5 sfaturi

Botezul unui copil reprezintă un moment unic și o mare bucurie în familia creștină. Este Taina prin care pruncul primește eliberarea de păcatul strămoșesc. Însă primește și harul înfierii în Dumnezeu. Acest eveniment trebuie pregătit cum se cuvine de către părinții și nașii copilului.

La câte zile de la naștere se botează copilul ?

În Biserica Ortodoxă este recomandat să se boteze cât de curând după venirea pe lume. Începând cu a 8 zi, când se pune și numele copilului. În marea majoritate a cazurilor, botezul are loc începând cu a 40 zi. În această zi i se citește mamei la Biserică rugăciunea de curățire. Tot în această zi se îmbisericește copilul, fie că a primit botezul creștin, fie că nu. Prin Taina Botezului, pruncul devine membru al Bisericii creștine și se poate împărtăși de toate darurile Duhului Sfânt.

Cum se aleg nașii de botez ?

Nașii pentru Taina Sfântului Botez se aleg de către părinții copilului. Ei sunt cei care trebuie să țină cont de câteva aspecte în această privință. În primul rând viitorii nași trebuie să fie creștini ortodocși, persoane evlavioase, mărturisitoare ale credinței ortodoxe. Ei sunt garanți în fața lui Dumnezeu pentru finul sau finuța lor în ale credinței. Nașii viitorului creștin au mai multe responsabilități atât legate de Taina Botezului cât și de creșterea lui duhovnicească.

Care sunt responsabilitățile nașilor de Botez ?

Din punct de vedere spiritual nașii au mai multe datorii. În primul rând înainte de Botez trebuie să se mărturisească și să se împărtășească. Dimpreună cu părinții pot să aleagă Biserica și să pregătească cele necesare în ziua cea mare. Din momentul Botezului au datoria de a se îngriji sufletește de finul sau fina lor. Tot ei sunt cei care pregătesc trusoul pentru botez, lumânarea și hăinuțe noi. Deasemenea la Biserică tot lor le vine datoria de a lasa o donație pentru Biserică. Aceasta drept mulțumire că pruncul a primit Taina Botezului și a devenit creștin.

De ce să alegi trusou botez personalizat ?

Trusou pentru botezul copilului este piesa de rezistență pentru această ceremonie. El conține tot ceea ce este necesar pentru slujba creștinării pruncului. Un trusou personalizat prin broderie cu numele, data, mesaj de suflet are multe avantaje. În primul rând este unic și realizat special pentru noul creștin. Personalizarea prin broderie dă o eleganță aparte. Impactul vizual și tactil este deosebit. Calitatea și rezistența în timp este deosebită, chiar după multe spălări.Broderia executată cu ață de calitate nu se decolorează.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *