Set Trusou Botez Tradițional – o alegere potrivită.

Pachet traditional botez la cufar

Potrivit învățăturii creștin ortodoxe, Botezul este ușa de intrare in crestinism. Renașterea la o nouă viață din apă si din Duh, la viața intru Hristos, diferită de cea dinaite. Acest lucru il arată Iisus in convorbirea Sa cu fariseul Nicodim. Iisus îi zice : ,, de nu se va na;te cineva din apă și din duh, nu va putea să intre în Împărăția lui Dumnezeu ” (Ioan 3, 4).

În ce zile se săvârșește Botezul?

Botezul, fiind primul eveniment major din viata bebelusului, un moment de mare bucurie, se cuvine ca acest eveniment să se săvârșească în zile de sarbatoare, zile de dulce, in care masa care are loc , in general dupa slujba de la biserica, sa fie in concordanta cu bucuria evenimentului. In cazuri urgente, exceptie , Botezul se poate savarsi si in zile de post, in acest caz masa va fi de post.

La cât timp după naștere se botează copilul ?

Acest evenimen important este organizat cu mult efort si asteptat cu multa emotie de catre parinți si nași.
In Biserica Ortodoxa , botezul copiilor este de mult generalizat. În primele veacuri crestine , majoritari erau adultii care se botezau. Astazi majoritatea sunt copiii care primesc botezul incepand cu a 8 zi dupa nastere. In practica copii se boteaza la 40 de zile dupa nastere sau mai mult. Aceasta, pentru ca si mama pruncului sa poata fi prezentă la această slujbă de bucurie . Dupa rânduiala Bisericii Ortodoxe, mama nu poate intra în biserica până în a 40 zi, fiind în perioada de curățire. În a patruzecea zi pruncul este adus în biserică de către mama sa și i se face slujba de îmbisericire. Aceasta, indiferent dacă pruncul a fost botezat sau nu.

Set trusou botez traditional – alegere inspirata pentru Botezul copilului.

Deoarece la români Taina Sfântului Botez se împleteşte atât de frumos cu tradiţiile din folclor. În magazinul online irrini.ro sunt disponibile şi modele de set trusou botez  Set trusou botez de inspiraţie populară.
Atât pentru băieţei, cât şi pentru fetiţe, motivele tradiţionale înfrumuseţează piesele trusoului. Aceasta alături de broderie şi cusătura deosebită. Irrini Bebe vine în întâmpinarea naşilor şi a părinţilor cu produse premium pentru cei mai mici dintre copii.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *