Charles James și moda pentru copii.

james charles

Importanța lui Charles James în istoria modei pentru copii.

Charles James (n. 18 iulie 1906 – d. 23 septembrie 1978) a fost un creator de modă englezo-american. James este unul dintre cei mai influenți designeri de modă ai secolului 20 și continuă să influențeze noile generații de designeri. Charles James este considerat un creator care a ridicat îmbrăcămintea “la o formă de artă pură”.

Când a apărut prima colecție de haine pentru copii?

În 1954, James s-a căsătorit cu Nancy Lee Gregory din Kansas, cu 20 de ani mai tânără. Au avut un fiu și o fiică. După nașterea fiului lor, Iacob a produs o colecție de copii. Căsătoria s-a destrămat în 1961. James este primul designer care a creat o colecție dedicată celor mici. Acest lucru s-a întâmplat în anul 1956. El a  intuit profitabilitatea existenţei unei linii exclusiv dedicate copiilor . Ziarele din acea perioadă  au scris despre acest eveniment in termenii  elogiosi. Renumitul designer  american Charles James a prezentat prima sa linie de haine copii la un grup de editori . Printre ei se afla și  Diana Vreeland.

Modele din colectia sa sunt de actualitate si in ziua de azi. Atfel de modele de haine copii gasiti in colectiile Magazinelor online

 Influența lui James asupra designerilor de modă .

Metodele sale îndrăznețe și cu totul originale i-au inspirat și fascinat pe contemporanii săi. Însă și pe generațiile de designeri și admiratori ai modei sale care au urmat.  Printre susținătorii săi se numar[ Salvador Dalí, Elsa Schiaparelli, Christian Dior și Cristobal Balenciaga . Deasemenea a avut  clienți celebri , cum ar fi Gypsy Rose Lee, Dominique de Menil , Austine McDonnell Hearst și mulți alții.

Opinii ale oamenilor celebrii despre James Charles.

Cristóbal Balenciaga l-a lăudat ca fiind “singurul din lume care a crescut croitoria de la o artă aplicată la arta pură”. Christian Dior l-a numit “cel mai mare talent al generației mele”, și baza pentru Noul Look revoluționar al lui Dior.

Pentru specialistul în modă, toată lumea îl cunoaște.  Dar pentru publicul larg, el este unul dintre acele nume care, pentru că nu are o etichetă sau un brand supraviețuitor, este uitat”, spune Harold Koda, curator responsabil la Institutul costumelor.

Sfârșitul celui mai mare couturier din lumea occidentală.

A murit de pneumonie și bolă de inimă la 23 septembrie 1978.  Avea de achitat  șase luni de chirie datorată .Însă, în adevăratul stil Charles James, a murit conștient de geniul său. Când medicii de pe ambulanță au sosit cu o zi înainte pentru a-l verifica pe James, el le-a spus. “S-ar putea să nu însemne nimic pentru tine, dar eu sunt considerat cel mai mare couturier din lumea occidentală”.

Sursa imaginii: www.metmuseum.org/art/collection

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *